Vervangerspool

Door de komst van de wet arbeid en zekerheid binnen het onderwijs heeft Eenbes besloten om een eigen vervangerspool in te richten. Deze pool is vanaf 1 juli 2016 actief.

De ambitie is om talentvolle leraren op tijdelijke / vaste basis te benoemen om deze vervolgens in te zetten op kort- en langdurige vervangingen.

Dit jaar hebben wij een capaciteit van ruim 30 fte binnen de pool. Maar liefst 50 vervangers zijn werkzaam binnen de Vervangerspool. Voor het aanvragen van vervanging maken we gebruik van een vervangerstool en de planner is verantwoordelijk voor de inzet van de poolmedewerkers op de diverse scholen van Eenbes.

Elke medewerker in de Pool werkt met de App, waardoor zij snel en makkelijk kunnen

reageren op het aangeboden vervangingsverzoek.

 

De vervangerspool functioneert als een team, vergelijkbaar met een schoolteam. Ook onze vervangers hebben recht op ontmoeting en scholing. Medewerkers van het Expertise Netwerk organiseren ook voor onze vervangerspool netwerkbijeenkomsten en studiemomenten.

Als je in de Vervangerspool werkzaam bent, word je flexibel ingezet op verschillende scholen, in verschillende groepen, op korte en langdurige vervangingen. Ook heb je vanuit de Vervangerspool de mogelijkheid om te reageren op interne vacatures binnen Eenbes Basisonderwijs. Het is de kortste route naar een (vaste) baan als leerkracht binnen Eenbes.

 

Binnen het Expertise Netwerk is een coördinator verantwoordelijk voor de organisatie en de directe aansturing van de vervangerspool.

 

Ben je geïnteresseerd om bij de Vervangerspool te komen werken? Hier vind je de vacature met alle informatie. We zien je sollicitatie met belangstelling tegemoed.